top of page

Ny forskningsartikel publicerad: AI-Dentify

Vi är glada att kunna meddela publiceringen av vår banbrytande AI-Dentify-studie i BMC Oral Health, vilket markerar en viktig milstolpe för Boneprox. Studien belyser vårt åtagande att använda artificiell intelligens för att revolutionera diagnostiken inom tandvården, särskilt när det gäller upptäckt av karies.

Vår forskning har visat att AI kan förbättra diagnostisk precision avsevärt, minska falska negativa resultat och överträffa traditionella metoder. Detta genombrott understryker AI:s potential för att förbättra patientvården genom att tillhandahålla tandvården med ett mer exakt och effektivt diagnostiskt verktyg.

Projektet använder en av de största dataseten samlade för att träna objektdetektionsmodeller för kariesdetektion, vilket etablerar en ny standard inom området. I samarbete med SINTEF, en av Europas största oberoende forskningsorganisationer känd för sin breda tvärvetenskapliga expertis, och Kompetansesenteret Tannhelse Midt Trøndelag FKF, ett statligt företag dedikerat till specialistbehandling, forskning och skräddarsydd vård inom tandvårdstjänster, markerar denna publicering ett betydande framsteg i vår mission att främja tandvård genom AI.
14 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page