top of page

Boneprox expanderar med nytt kapital

Uppdaterat: 14 sep. 2023

Dental tech-bolaget Boneprox siktar på nya marknader med hälsoföretaget BioGaia som en industriell partner och investerare. Den nya kapitalinjektionen ska gå till internationell expansion och vidareutveckling av produktportföljen.


BackingMinds investerade i Boneprox i oktober 2019 som med sitt patenterade AI-verktyg identifierar folksjukdomar genom att analysera vanliga tandröntgenbilder. Under det senaste året har företaget breddat sitt erbjudande med en teknisk plattform som snabbt har blivit Skandinaviens digitala specialistklinik inom tandvård.

Nu tar bolaget in ytterligare 11msek från BioGaia och BackingMinds. BioGaia är ett globalt hälsobolag med närvaro i över hundra länder och ska stödja Boneprox i sin internationella expansion.

Dentist pointing at dental x-ray

Boneprox är ett innovativt företag som har en mycket intressant produkt för att upptäcka benskörhet. Vi ser stora möjligheter att lansera denna globalt i kombination med vår produkt för patienter med låg bentäthet. Framöver finns stor potential att tillsammans utveckla fler produkter och tjänster för en internationell marknad, säger Sebastian Schröder, EVP Business Development på BioGaia.

“Vi är experter på bilddiagnostik där den tekniska grunden utgörs av machine learning och AI. Det är en teknik som blir allt mer efterfrågad inom tand- och sjukvården. Det var så vi började med vår första produkt där man med hjälp av en vanlig tandröntgenbild kan avläsa risken för benskörhet. Vi är väldigt glada över att BioGaia vill teama upp med oss och BackingMinds på vår resa nu när vi går utanför Skandinaviens gränser”

Peder Remman CEO och medgrundare

Kontakta Peder Remman för mer information,


5 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page